Power Plate

DSC_0730_7  DSC_0741_7  DSC_0737_7

Power Plate

De Power Plate is een apparaat waarmee je kunt trainen door oefeningen te doen op de trilplaat statisch of dynamisch uitgevoerd volgens de principes van vibratietraining. Op een unieke manier wordt via onbewuste rek-reflexen getraind in een korte tijd maar met een hoge intensiteit en een maximaal rendement.

Voor wie is de Power Plate geschikt:

Voor ouderen, volwassenen vanaf 18 jaar, topsporters, mensen met gezondheidsproblemen en revalidatie klanten. Ook biedt deze methode een aantal cosmetische effecten zoals anti-cellulitus, collageenverbetering en vetreductie.

De powerplate wordt door topsporters vooral gebruikt vanwege de spectaculaire toename van de explosieve kracht en het herstelvermogen.

Hoe werkt vibratietraining?

De Powerplate zorgt voor krachtige trillingen die als energie op ons lichaam worden overgedragen. Deze mechanische prikkel geeft een rek-reflex die afhankelijk van de ingestelde frequentie, 30 tot 60 maal per seconde plaatsvindt. Dit zorgt ervoor dat de spieren maar liefst 25 tot 50 keer per seconde worden samengetrokken. Dankzij deze technologie behaal je op relatief korte termijn mooie resultaten waaronder vetverbranding, extra uithoudingsvermogen en een verhoogde algemene fitheid.

Door deze prikkelingen worden spieren gestimuleerd tot aanpassing, door rust herstellen ze, door regelmatige herhaling past het lichaam zich aan, met als gevolg dat het prestatievermogen stijgt:

1. verbetering van de spierkracht en het uithoudingsvermogen van de spieren
2. grotere flexibiliteit en bewegingsbereik van het lichaam
3. verbetering van de bloedsomloop
5. verbetering van de botdichtheid
6. sneller herstel van een blessure
8. sneller gewichtsverlies en zorgt voor een strakkere huid

Van uithoudingsvermogen tot vetverbranding – fitnessen met de trilplaat

Hierboven hadden we het al over het uithoudingsvermogen van de spieren. Bij je normale krachttraining en de daarbij horende oefeningen, spreek je grotendeels slechts 40% van de spiervezels aan. Dankzij de vibratietraining loopt dat echter op tot 97%.

Massage en streching met de Power Plate.

Naast krachtoefeningen kan je ook massageoefeningen of stretchoefeningen doen op de trilplaat waarmee je ook mooie resultaten behaalt. De massageoefeningen zorgen namelijk voor een betere circulatie en doorbloeding op plaatsen waar de circulatie meestal (erg) slecht is. We denken hierbij aan de benen, billen en onderbuik. De betere doorbloeding zorgt er ook voor dat spierpijn (stijve spieren) sterk verminderd wordt.